Patriarhul Kiril a ridicat problema scădererii numărului creștinilor la întrevederea cu liderul palestinian Mahmud Abbas

0
841

Patriarhul Kiril a ridicat problema scădererii numărului creștinilor la întrevederea cu liderul palestinian Mahmud Abbas

Patriarhul Moscovei și a întregii Rusii, Kiril și-a pronunțat neliniștea în privința numărului scăzut a creștinilor din ținuturile Palestinei.”Sub influența factorilor externi, în care se gasește inclusiv și Palestina, creștinii părăsesc Țara voastră”, a spus patriarhul vineri într-o întîlnire cu liderul Mahmud Abass, la Moscova.

După afirmaţiile liderului, un flux mare de emigrare nu există, însă oricum procentul creștinilor scade. În noiembrie 2012 patriarhul Kiril a vizitat Țara Sfântă. După slujirea în soborul Sfintei Treimi în Ierusalim, el a constatat că astăzi între această regiune și Rusia: ”peretele a căzut și mii de oameni din toată Rusia, Ucraina, Moldova și din țările străine mai îndepărtate, unde trăiesc cetățeni ruși, vin în Țara Sfântă, ca să-și atingă inima de enorma binecuvântare care emană acest pământ sfânt!”
Patriarhul deasemenea s-a întâlnit cu M. Abass. El i-a mulțumit liderului Palestinei pentru susținerea celor sfinte, în primul rînd Biserica ”Nașterea Domnului”, din Betleem. La rîndul său Abass i-a înmânat distincția supremă patriarhului a Palestinei ”steaua Betleemului”.