10 lucruri necesare unui soţ creştin

0
796

10 lucruri necesare unui soţ creştin

   Înainte de a fi soţia ta, ea a fost fiica lui Dumnezeu… şi El este foarte preocupat despre felul cum te comporţi cu fiica Lui.

1.     Înainte de a fi soţia ta, ea a fost fiica lui Dumnezeu… şi El este foarte preocupat despre felul cum te comporţi cu fiica Lui.

2.     Femeile sunt răspunsuri, aşa că dacă este vreun conflict în relaţia ta, este aproape sigur că un lucru este decentrat în comportamentul tău… şi trebuie să comunici dacă vrei să ştii ce e.

3.     Dacă un bărbat nu ştie să conducă familia sa, atunci satana o va face (vezi Facere 3).

4.     Una dintre cele mai mari întrebări pe care o femeie şi-o pune despre soţul ei este: „Pot să am încredere în el cu toată inima mea?” şi răspunsul la această întrebare nu trebuie doar declarat, ci demonstrat în timp.

5.     Fiecare cuvânt pe care-l spui are o însemnătate pentru soţia ta şi felul cum spui aceste cuvinte are şi mai multă însemnătate.

6.     Nicio femeie din lume nu răspunde bine la condamnare (acuzare)… şi dacă trebuie să iubim soţia aşa cum Hristos îşi iubeşte Biserica, atunci nu este loc pentru condamnare pentru cei ce sunt în Hristos (Romani 8,1) deci trebuie să avem mare grijă de cuvintele pe care le rostim.

7.     Este imposibil din punct de vedere spiritual pentru un soţ înfuriat să-şi iubească soţia aşa cum Iisus îşi iubeşte Biserica.

8.     Soţia ta iubeşte faptul că te gândeşti la ea în timpul zilei.

9.     Surf-ul pe internet sau jocurile pe smartphone în timp ce soţia ta stă lângă tine pe canapea nu sunt deloc romantice.

10.   Urmărirea scopului (tenacitatea) trebuie să fie intenţionată. Nu te-ai îndrăgostit dintr-un accident… şi nu vei sta în iubire printr-un accident.

Articol scris de Perry Noble

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati