Vot istoric: Biserica Anglicană a respins hirotonirea femeilor episcop

0
827
Vot istoric: Biserica Anglicană a respins hirotonirea femeilor episcop

Propunerea legislativă care susţinea hirotonirea femeilor episcop în Biserica Anglicană nu a trecut, marţi, în Marele Sinod, întrucât nu a reuşit să obţină voturile necesare din partea laicilor din sinod.
Sinodul Bisericii Anglicane este alcătuit din trei corpuri, dintre care unul este al laicilor. Pentru ca propunerea să treacă, este nevoie ca aceasta să fie susţinută prin votul a două treimi din membrii fiecărui corp. În timp ce în corpul episcopilor, propunerea a fost susţinută cu 89,79% dintre voturi, iar în corpul clericilor a primit 76,68% dintre voturi, între laici nu a reuşit să atingă pragul necesar, lipsindu-i doar şase voturi.
Atât fostul lider al anglicanilor, cât şi actualul Arhiepiscop de Canterbury au susţinut hirotonirea femeilor episcop, în condiţiile în care acestea reprezintă o treime din numărul total al slujbaşilor Bisericii Anglicane. Episcopii se vor întâlni în cursul acestei dimineţi pentru a analiza impactul pe termen lung al acestui vot, potrivit BBC.
În prezent, femeile pot fi episcopi în Australia, Noua Zeelandă, Canada şi Statele Unite. În Anglia însă, biserica mamă a peste 80 de milioane de credincioşi încearcă de mulţi ani să medieze disputele dintre tradiţionalişti şi reformatori pentru acceptarea femeilor episcopi.

www.semneletimpului.ro