Biserica Ortodoxă Bulgară continuă să se bucure de încrederea majorității cetățenilor bulgari, potrivit publicației „News Focus”

0
880
Biserica Ortodoxă Bulgară continuă să se bucure de încrederea majorității cetățenilor bulgari, potrivit publicației „News Focus”.

48,3% dintre bulgari aprobă activitatea Bisericii Ortodoxe Bulgare, arată sondajul efectuat în perioada 1-7 noiembrie 2012, efectuat pe un șantion de 1.000 de adulți din 86 de locații din Bulgaria.
Rata ridicată a numărului bulgarilor care își manifestă încrederea Bisericii Ortodoxe nu s-a schimbat în ultimele luni. Dar aceste cifre nu reflectă evaluarea Bisericii bulgare, după moartea Patriarhului Maxim și a evenimentelor ce au urmat.
Cu toate acestea, pentru mai mult de 30% din bulgari, este complicat să comenteze cumva activitățile Bisericii Ortodoxe Bulgare, în timp ce activitatea guvernului bulgar nu este în măsură să fie estimată decât doar 13,5% din respondenți.
După Biserica Ortodoxă Bulgară în topul de încredere sunt poliția (41,5%) și armata (39,6%), în timp ce cea mai mică poziție în clasamentul încrederii îl ocupă Biroul Procurorului (16,6%) și justiția (15,7%).

www.sedmitza.ru