Un cleric musulman a distrus o Biblie. Cum reacţionează creştinii?

0
690
Un cleric musulman a distrus o Biblie. Cum reacţionează creştinii?

Un videoclip filmat pe 11 septembrie, în care Abu Islam, un cleric musulman, rupe pagini din Biblie şi ameninţă că urmează să urineze pe cartea sfântă a creştinilor, face valuri pe internet. Însă aşteptările musulmanilor, de a primi o replică, se lasă aşteptate, relatează Christian Telegraph.
Videoclipul a fost filmat în timpul manifestaţiilor din faţa ambasadei americane din Cairo, unde mii de egipteni musulmani au protestat împotriva filmului în care Profetul Mahomed este prezentat ca un homosexual şi un violator.
Spre deosebire de virulenţa cu care musulmanii din mai mult ţări arabe au protestat împotriva filmului antiislam, cel puţin până acum creştinii nu au reacţionat faţă de gestul revoltător de rupere a paginilor Bibliei şi aruncarea lor pe jos, pentru a fi călcate în picioare de protestatarii musulmani.
Nici reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt, nici alte autorităţi clericale creştine nu au reacţionat. Singura măsură luată până acum a fost o plângere pe care organizaţia egipteană Coaliţia Coptică a depus-o împotriva lui Abu Islam şi care a acuzat „actul barbar şi mizerabil”.