Primatul Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams nu vede tendințe de persecuție a creștinilor din Marea Britanie

0
729
Primatul Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams nu vede tendințe de persecuție a creștinilor din Marea Britanie
În prefață la noua sa carte, care urmează să fie publicată în următoarele săptămâni, Arhiepiscopul Williams îi contrazice pe reprezentanții bisericii sale, care au criticat vehement deciziile judecătorești și inițiative legislative care, în opinia lor, tot mai des vin împotriva creștinilor.
„Recent, am auzit o mulțime de lucruri despre secularismul agresiv „, a scris Williams, în prefața cărții sale, și „retorica puternic anti-creștină a unor intelectuali proeminenți”. Problema, însă, consideră Primatul Regatului Unit este în faptul că nici un caz deosebit de persecuție a credincioșilor în Marea Britanie nu a fost atestat. Williams consideră că acele cazuri de persecuție a creștinilor în Marea Britanie, de fapt, sunt discuții despre credință, care însă sunt elemente naturale și necesare într-o democrație.
Nu cu mult timp în urmă, patru cetățeni britanici au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, plângându-se de discriminare pe motive religioase. Angajatorii la două persoane dintre cele 4 le-a interzis să poarte simboluri religioase la locul de muncă.
Predecesorul lui Williams, Lordul Carey a Clifton consideră că anume în acest context, este vorba despre „persecutarea creștinilor.”