A murit fondatorul sectei munitilor

0
1168
A murit fondatorul sectei muniților

Fondatorul miliardar sud-coreean al sectei „Biserica Unificării” Sun Myung Moon, a murit duminică, ajuns la vârsta de 93 de ani. El este fondatorul organizației devenind celebru în anii 1970- 80 ai secolului XX. Cel mai mare număr de membri ai săi trăiesc în Statele Unite ale Americii, a declarat, luni, serviciul rus de presă BBC.
În 1984, guvernul SUA la acuzat pe Sun Myung Moon de evaziuni fiscale și la condamnat la închisoare pe un termen de 18 luni. A fost eliberat un an mai târziu – după demonstrațiile în masă organizate de mișcările religioase americane.
În anii 1970, „Reverendul” Moon a fost alungat din Franța sub acuzația de „spălare a creierilor”, a viitorilor săi potențiali urmași.
„Biserica Unificării”, mai bine cunoscut sub numele de secta lui Moon, a fost fondată în mijlocul secolului XX de disidentul coreean, care sa proclamat el însuși Hristos. În lumea de astăzi, există câteva milioane de adepți ai săi. Dându-se drept organizație religioasă obișnuită, secta desfășoară mai multe acțiuni de adunare a fondurilor, dar și a adepților.