23 de copii cu tuberculoză, botezaţi în Siberia

0
677
23 de copii cu tuberculoză, botezaţi în Siberia

Într-un sanatoriu pentru copii de tratare a tuberculozei din Karasouk – Siberia nimeni nu are voie să intre datorită condiţiilor de igienă, dar şi datorită copiilor cu tuberculoză deschisă, care mor pe capete. Totuşi, în 13 septembrie, Episcopul Filip şi Părintele Serghie şi Ieromonahul Moise au săvârşit Sfânta Taină a Botezului în sanatoriu.
Aici este o instituţie unde copii sunt supravegheaţi foarte atent. Aici sunt trimişi toţi copiii suferinzi de tuberculoză pulmonară sau osoasă din regiunea Novosibirsk. Un mare număr dintre ei provine din familiile sărace şi sunt foarte mici. În aceste zile, instituţia este foarte săracă, lipseşte mobila, precum şi materialele de birou şi hainele pentru copii. Părinţii îi aduc pe copii în septembrie şi îi iau la sfârşitul lui mai. Sunt de fapt ca nişte copii orfani.
Preasfiţitul Filip, înainte de hirotonia întru episcop, a fost de multe ori aici şi a vorbit cu copiii, le-a adus ajutoare şi a săvârşit Sfintele Taine aici. Copii îl aşteaptă cu nerăbdare. Mulţi dintre copii aşteaptă operaţia, mulţi dintre ei mor şi este necesar să fie botezaţi.