11 ani de la atentatele de la 11 septembrie. Au fost cele mai sangeroase din istorie

0
758
11 ani de la atentatele de la 11 septembrie

Toata lumea comemorează astăzi cel mai sângeros atac terorist din istoria omenirii. Astăzi, pe 11 septembrie, se împlinesc 11 ani de la atentatul din Statele Unite, care a luat viață a circa trei mii de oameni. La New York, pe locul unde cândva se aflau turnurile gemene s-au adunat sute de oameni, care și-au comemorat rudele.
Ceremonia de comemorare s-a desfasurat la New York, acolo unde acum 11 ani a avut loc cel mai mare atentat din istorie.
Tot astazi, gruparea terorista al Qaeda, care a revendicat atunci atacul, a confirmat moartea unui alt lider. Acesta era considerat teroristul numarul doi din lume, dupa Osama Ben Laden, si a fost ucis inca in luna iunie in Pakistan.
La 11 ani de la atentat, in locul turnurilor gemene se inalta un bloc nou, care urmeaza sa le inlocuiasca. Constructia acestuia se va incheia peste doi ani. Cladirea va avea 104 etaje.
Pe langa acest turn, vor fi inaltate alte 4 cladiri, insa cu mai putine etaje. Iar cele doua bazine imense amenajate anterior vor ramane in continuare drept memorial.
Atentatele de la 11 septembrie 2001, considerate cele mai sangeroase din istorie, au fost comise de 19 teroristi din reteaua al-Qaeda, care au deturnat patru avioane. Acestea au lovit turnurile World Trade Center din New York si cladirea Pentagonului, situata in apropiere de Washington. Bilantul victimelor s-a ridicat la 2.978 de oameni.

www.protv.md