Focul care aducea neliniște Muntelui Athos practic a fost stins de o ploaie torențială

0
1310

Focul care aducea neliniște Muntelui Athos practic a fost stins de o ploaie torențială

Atena. Focul furios care timp de câteva zile neliniștea locuitorii muntelui Athos pa fost practic stins. În seara de 12 August, ora 22.48(ora local) a început o ploaie torențială, care practic a stins focul în întregime. Flacăra a fost oprită la 1300 de metri de mănăstirea Hilandari.

Sâmbătă călugării au ieșit la linia de foc, implorând apărarea Preasfintei Fecioarei Maria cu icoana „Mângâierea celor întristați” și cu o părticică din lemnul Sfintei Cruci. Focul se apropia cu pași rapizi de mănăstire iar pompierii nu reușeau să înlăture pericolul.

De acum rămâne numai să se supravegheze ca nu cumva să fie motivată reaprinderea focului. Conform estimărilor preliminare circa 4000 ha de teren au fost arse, dintre care majoritatea erau în posesia mănăstirii Hilandari. Rămâne încă să fie calculată paguba exactă a incendiului.

traducere          
mag. Vitalii Mereuțanu

www.pravmir.ru 

Monahi, pompieri și muncitori, toți vorbesc fără ezitare despre minunea săvârșită de Maica Domnului în stingerea focului din Sfântul Munte, care amenința mai ales Mănăstirea Hilandari.

Deodată, un nor mare a întunecat cerul chiar deasupra locului în care flăcările se întețeau, iar o ploaie puternică a început, relatează agențiile de presă grecești Agioritikovima și Romfea, care au stat de vorbă cu monahii și pompierii din zonă.

Trebuie menționat că Institutul Național de Meteorologie nu a prevăzut această furtună. Datorită acestei ploi abundente, mănăstirea a fost salvată de la un dezastru.

www.razbointrucuvant.ro