Părintele Arhimandrit Efrem, starețul Mănăstirii Vatoped, a fost eliberat

0
860

Părintele Arhimandrit Efrem, starețul Mănăstirii Vatoped, a fost eliberat

În ciuda tuturor amenințărilor Părintele Arhimandrit a ieșit învingător din această luptă.

Ținem să reamintim că Părintele Arhimandrit a fost reținut în urma unor învinuiri care i-au fost aduse pe nedrept: lui și la întreaga obște. Nu cu mult înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului şi de Anul Nou, 28 decembrie 2011, Preacuvioşia Sa a fost întemniţat la închisoarea Korydallos. O mare durere şi nedreptate se părea că s-a abătut atunci peste Preacuvioşia sa, peste frăţimea Mănăstirii Vatoped, peste întreaga obşte a Sfântului Munte,

peste toţi cei care i-a cunoscut. Erau apreciați, iubiți şi se rugau mulți lui Dumnezeu pentru eliberarea grabnică. Pentru cei care doresc să cunoască cauzele pentru care părintele a fost nevoie să petreacă după gratii puteți citi materialul: „Cauzele persecuției și arestării Starețului Efrem. „Dosarul” cazului Vatopedi”.  

Ne bucurăm mult pentru decizia Curții Supreme, prin care s-a respins decizia Curții de Apel din data de 1 martie 2012. Părintele Stareț a fost eliberat cu anumite condiții restrictive. Arhimandritul Efrem, va fi eliberat în schimbul unei garanții de 300 000 de euro, menținându-se interdicția plecării din țara și din Vatopedi, precum și obligația de a vizita periodic autoritățile zonei. Conform surselor Romfea.gr, garanția a fost deja achitată de prietenii Mănăstirii Vatopedi și de diferite personalități. În aceste zile Părintele Stareț se va întoarce în Mănăstirea Vatoped.

Și iată, doar numai alături de Hristos s-a reușit învingerea luminii asupra întunericului.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie