Preotul ucis în biserică a fost înmormântat

0
687

Preotul ucis în biserică a fost înmormântat

Părintele Tudor Marin, omorât sâmbătă în biserica în care slujea, a fost înmormântat astăzi, 19 iunie 2012. Slujba prohodirii a fost oficiată de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înaltpreasfinţitul Părinte Epifanie.

Preotul Tudor Marin s-a născut pe 2 iunie 1943 în comuna vrânceană Budeşti. A urmat cursurile Seminarului Teologic ‘Chesarie Episcopul’ din Buzău şi, apoi, pe cele ale Institutului Teologic de Grad Universitar din Bucureşti.

A fost hirotonit preot în 1966. Din 1991 era parohul Bisericii ‘Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul’ din Focşani, lăcaşul de cult în care a fost omorât.

„Părintele Marin Tudor este binecunoscut în acest municipiu şi în acest judeţ. A slujit la această biserică, oficiind toate slujbele cu dăruire. A predicat cuvântul Evangheliei în faţa Sfântului Altar, a povăţuit pe credincioşi şi în biserică şi în afara bisericii la casele credincioşilor cu prilejul serviciilor religioase. De asemenea, în timpul său această biserică a fost consolidată, restaurată şi a fost împodobită din nou cu pictură”, a arătat Înaltpreasfinţitul Părinte Epifanie, după cum informează TRINITAS TV.

L-au condus pe ultimul drum şi preoţi din alte eparhii, foşti colegi de studii.

Părintele Marin Tudor a fost înmormântat în apropierea bisericii ‘Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul’ din Focşani.

www.basilica.ro