DUREREA ŞI DOLIUL BISERICII – Preot ucis în locaşul de cult

0
754

Un preot din Focşani, în vârstă de 69 de ani, a fost înjunghiat în Biserică. Medicii au încearcat să salveze viaţa preotului, însă acesta nu a putut fi resuscitat.Agresorul a fugit de la faţa locului. Din primele informaţii, se pare că agresorul ar fi fugit în zona gării.

Oamenii care au observat scena spun că individul ar putea avea probleme psihice. Bărbatul a intrat în biserică şi l-a înjunghiat cu un cuţit în zona toracelui pe preotul Tudor Marin, imediat după săvarşirea sfintei slujbe, în biserica Sfântul Ioan Botezătorul. Se pare că atacatorul i-ar fi cerut preotului să-i citească ceva din Biblie şi a profitat de moment pentru a-l ataca.


Preotul Marin a fost găsit de femeia de serviciu de la biserică, care a alertat gardienii. Agresorul nu a fost încă prins. La intrarea în Biserică se văd încă urme de sânge. Femeia care l-a găsit a declarat că preotul a fost înjughiat în timp ce stătea pe scaun şi că în acel moment a strigat “Hoţii”. Femeia a mărturisit că nu l-a mai văzut pe agresor niciodată şi că acesta era îmbrăcat cu o cămaşă neagră.

Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea a spus că momentan criminalul nu a fost prins însă există informaţii cu privire la identitatea acestuia.


http://www.ziuaveche.ro

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

Patriarhia Română a aflat cu profundă uimire şi durere de uciderea preotului Tudor Marin în biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Focşani, judeţul Vrancea, astăzi, 16 iunie 2012.

Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un preot paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca şi bisericile, fiind spaţii de utilitate publică religioasă a comunităţilor locale, să fie mai bine păzite şi protejate.

Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin şi parohiei îndoliate din Focşani Patriarhia Română le adresează condoleanţe şi se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepţilor.

Dumnezeu să te odihnească în pace părinte, cel ai murit în ogorul Cuvântului Său.

http://www.basilica.ro