În Sankt Petersburg va fi reconstruită biserica cu un iconostas unic de porţelan

0
885

În Sankt Petersburg va fi reconstruită biserica cu un iconostas unic de porţelan

Altădată, în apropierea staţiei de metrou „Lomonosov” din Sankt-Petersburg, era situat unul dintre cele mai vechi cimitire din oraş – Farforovskii – fondat în anul 1730. Tot aici în 1902 a şi început construcţia unei biserici, la ceremonia solemnă de sfinţire a căreia a participat Sfântul Ioan de Kronştadt.

Şi iată către anul 1912 biserica, cu un iconostas unic de porţelan a fost construită. Purtând hramul în cinstea sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh, a fost sfinţită la 7 octombrie. În 1927 cimitirul a fost închis. Biserica a reuşit să-şi menţină activitatea până în anul 1939, când a fost închisă şi transformată într-un depozit de cartofi.

După război, Biserica a fost reorganizată într-o turnătorie, fiind desfigurată în 1966, când a fost aruncată în aer pentru construcţia staţiei de metrou „Lomonosov”.

Şi acum, biserica cu hramul Pogorârii Sfântului Sfânt este reconstruită.

Iniţiativa de redischidere a bisericii a venit din partea locuitorilor caselor din vecinătate, precum şi de la angajaţii de la Fabrica de porţelan imperial. Cimitirul din jurul bisericii a şi fost numit de porţelan, pentru că în el erau îngropaţi angajaţii fabricii.

În această vară se marchează aniversarea a 100 de ani de la întemeierea bisericii. Începutul construcţiei este programat pentru vara anului viitor. În viitorul apropiat, la locul de construcţie se va stabili o cruce, comunică serviciul de presă al Mitropoliei din Sankt Petersburg.

site sursă www.pravoslavie.ru

traducere www.ortodoxia.md