Sfantul Mare Mucenic Gheorghe si Duminica Slabanogului serbate în Parohia Lucaseuca

0
1299
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Duminica Slăbănogului serbate în Parohia Lucașeuca (Foto+ Video)

 

Cu multă bucurie în suflet, creștinii ortodocși din Lucașeuca au întâmpinat Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință. Această sărbătoare, a reușit să adune în sânul Bisericii mai mulți rugători, care și-au serbat hramul casei sau Ziua Sfântului Ocrotitor.


De asemeni, un interes major pentru fiecare creștin ortodox, a prezentat Cuvântul ziditor de suflet, al Sfintei Scripturi, citit în această zi.
 
În predica ținută imediat după citirea pericopei evanghelice, preotul paroh a vorbit despre marea binecuvântare pe care o are Ortodoxia, făcând referință la faptul că, în Vechiul Testament, îngerul Domnului se cobora din când în când pentru a tulbura apa și oricare intra întâi, după tulburarea apei se făcea sănătos de orice boală era ținut, pe când în Noul Testament, noi, creștinii ortodocși, avem Taina Sfintei Spovedanii, unde putem merge, oricând, pentru a ne arunca în Scăldătorea Pocăinței și putem fi siguri, că ne curățim ori de ce păcate nu am fi legați.

 

Totodată, un interes sporit în predică a fost atras cuvintelor rostite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos: „Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău.” Aceste cuvinte, vădesc foarte clar motivul pentru care slăbănogul a suferit atâta amar de timp, dar totodată, arată nespus de marea grijă a Bunului nostru Dumnezeu față de creația Sa, grijă care se manifestă nu doar prin a tămădui, ci și prin a purta în continuare grjiă de sufletul celui ce a avut de suferit.
www.ortodoxia.md
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***