Cum se poate distruge terorismul?

0
731
Cum se poate distruge terorismul?
Mai mulţi musulmani au devenit creştini în ultimii 15 ani decât în ultimele 15 secole.În ultimele ştiri de ieri, câţiva atacatori sinucigaşi au ucis 7 oameni în Afghanistan şi au rănit 17, majoritatea copii afghani care mergeau spre şcoală. Acesta este – în declaraţia unui oficial taliban – răspunsul pentru vizita preşedintelui Obama în ţara lor. Călătoria preşedintelui american coincide cu un an de la uciderea lui Osama Bin Laden. Moartea acestuia a făcut viaţa occidentalilor mai sigură? Da şi nu. A fost o demonstraţie de eficienţă militară şi de spionaj, însă celulele teroriste s-au răspândit acum în Afghanistan, Africa, Pakistan etc. Micro-terorismul este acum cea mai mare primejdie pentru civilizaţiile occidentale.

Spre exemplu, 7 oameni au fost arestaţi ieri în Anglia pentru finanţarea terorismului. 5 anarhişti au fost arestaţi în Cleveland, Statele Unite, pentru plantarea de explozibil la un pod. În februarie, un imigrant din Maroc a fost arestat lângă Clădirea Capitoliului purtând o centură cu explozibil. Iar un afghan imigrant care a admis că intenţiona să pună bombe în cinematografele din Ney York a fost arestat şi condamnat recent.

Putem aştepta să se diminueze această ameninţare? Nu. Sondajele arată că tot mai mulţi militanţi musulmani doresc să moară pentru credinţa lor, convinşi că omorându-te pe tine şi pe mine este o apărare a islamului cerută de Coran. Apărarea militară nu este de ajuns. Trebuie îmbunătăţite condiţiile economice şi politice în ţările unde se recrutează noua generaţie de terorişti.

Mai presus de orice, lupta spirituală este important. Occidentul se luptă cu un inamic care caută să impună o versiune fundamentalistă a islamului lumii întregi. Mântuitorul a spus: „Va veni vremea când oricine vă va ucide, va crede că aduce slujbă lui Dumnezeu” (Ioan 16, 2). Şi continuă: „Şi vor face aceasta pentru că nu L-au cunoscut pe Tatăl, nici pe Mine” (v.3). Aşadar dacă L-ar fi cunoscut pe Iisus, aceşti oameni care ucid, n-ar mai ucide.

Este oare posibil să aducem la Hristos, nişte oameni care au fost manipulaţi şi setaţi să ucidă pentru supremaţia credinţei lor? Mai mulţi musulmani au devenit creştini în ultimii 15 ani decât în ultimele 15 secole. Dacă aceşti oameni îl vor cunoaşte pe Hristos, Îl vor face pe Iisus Domn al vieţii lor, vor înlocui răzbunarea cu reconcilierea (Matei 5, 38-42), etica urii cu morala iubirii (Ioan 13, 34-35). Imaginaţi-vă rezultatele la scară mondială.

Cum îi putem aduce la Hristos pe aceşti oameni? Prin iubire, prin urmarea Învăţătorului nostru, prin ajutorarea tuturor copiilor bolnavi din ţările sărmane, creştini şi musulmani, prin accesul la educaţie, sănătate, igienă, prosperitate de ce nu, a tuturor oamenilor, indiferent de credinţa lor.  Războiul iubirii este singurul război care biruie toate veacurile.

Care este rolul nostru? Putem noi schimba atitudinea guvernelor? Iisus  a spus: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc” (Matei 5, 44). „Faceţi ce vă va spune El”. V-aţi rugat azi pentru musulmanii radicali ca să-L cunoască pe Hristos astăzi?

www.doxologia.ro