Ce se va întâmpla cu copilul meu după ce voi muri? – Criza celor 168 de milioane de orfani

0
759
Ce se va întâmpla cu copilul meu după ce voi muri? – Criza celor 168 de milioane de orfani

Scopul ajutorării orfanilor din întreaga lume trebuie schimbat de la perpetuarea orfelinatelor la echiparea Bisericilor creştine de a conecta copiii cu părinţii, au spus liderii „Alinaţei Creştine pentru Orfani” la summit-ul annual desfăşurat în această săptămână.Evenimentul s-a desfăşurat la Biserica Saddleback din Lake Forest, California. Unul dintre conferenţiari a fost Rick Warren, pastor al unei mega-biserici din Statele Unite.

El a spus: „Atitudinea actuală simplu nu îşi face treaba” în faţa celor 2000 de participanţi la congres. „Mântuitorul a spus că nu poţi să pui vin nou în butoaie vechi. Felul cum facem această treabă de 100 de ani nu a terminat criza. Trebuie să facem o lucrare radicală, revoluţionară şi pot spune biblică. Acest lucru înseamnă să ducem copiii în familii”.

El a adăugat că „Creştinii sunt cea mai mare reţea de oameni de pe planetă, peste 2 miliarde de oameni”,  şi Bisericile sunt soluţia la criza copiilor orfani.

Soţia sa, Kay Warren, a rostit un cuvânt impresionant, fiind avocat al victimelor SIDA şi a orfanilor lăsaţi în urmă de această maladie. „Răspunsul la cei 168 de milioane de orfani din întreaga lume se fală în 2 cuvinte: Familie şi Biserică. Până grija pentru orfani nu va deveni personală pentru noi, va rămâne ceva îndepărtat. În vreme ce noi stăm aici, chiar în acest moment zeci de milioane de mame şi taţi îşi pun această întrebare: Cine va avea grijă de copiii mei când voi muri? Când am auzit acest cuvânt din gura unei mame muribunde din Mozambique, mi-a luat răsuflarea. Nu am ştiut ce să fac. Nu am ştiut ce să spun. Nu am avut răspuns pentru ea, şi am auzit aceste cuvinte în minte mereu şi mereu”.

„Vă jur că nici măcar un singur părinte care ştie că va muri din aceste zeci de milioane de părinţi nu va spune: Oh, copilul meu va creşte într-un orfelinat. Vă pot garanta că fiecare dintre aceşti părinţi, care-şi pun această întrebare, de fapt spun: Oare există o mamă şi un tată pentr copilul meu?”

Kay Warren a spus că toţi copiii din lume nu sunt făcuţi pentru a trăi în instituţii şi că oamenii nu ar trebui să se iluzioneze că au făcut ceva bun, clădind orfelinate.

„Nu vom clădi orfelinate. Vom goli orfelinatele. Vom ajuta fără să rănim. Nu vom dărui copiilor doar lucruri. Vom face tot ce putem să unim copii cu o familie pentru totdeauna. Nu vom măsura succesul prin dolarii pe care-i primim. Vom măsura succesul nostru prin cât de mulţi copii au fost plasaţi într-o familie permanentă”.

Statistic, soluţia crizei este una simplă de tot, a spus ea. „Spuneţi că între cele 2,4 miliarde de creştini şi cei 168 de milioane de orfani, nu sunt destule familii? Ne-am prea obişnuit să gândim că noi, creştinii vom lucra la criza orfanilor, însă scopul nostru este de a termina această criză prin Biserică şi prin Familie. Aveam ca scop să ajutăm orfanii să aibă o viaţă de orfan mai bună. Însă acum scopul nostru este de a ajuta orfanii să devină fii şi fiice. Acest lucru se poate întâmpla doar în Biserică”.

www.doxologia.ro