Până când se va lăsa batjocorit Hristosul meu?

0
917
Până când se va lăsa batjocorit Hristosul meu?

Eram obișnuiți cu ideia că în perioada Postului Mare, în perioada Postului Nașterii Domnului, adică în ajunul celor mai mari praznice Împărătești, asupra lui Hristos, din nou și din nou se răscoală ”saducheii” și ”fariseii”, irozii și irodiadele zilelor noastre, căutându-i moartea, căutând să-L răstignească.  Ei, dar, era destul să treacă sărbătorile și, de obicei aceștia se potoleau. Se vede că, anul acesta este o excepție. Pentru că, irodiadele zilelor noastre nu se pot liniști și se tulbură în continuare. Nu încap de ”Ioan” și de ”Iisus”, nu încap de Biserica Lui. Pur și simplu nu încap și gata. Vor moartea lui Hristos și atât. Dar o vor cu aceeași insistență, cu care au dorit-o cu aproape 2000 de ani în urmă iudeii…. Și iar mă întreb, până când Doamne, până când… Ca să mă înțelegeți, cine sunt irodiadele zilelor noastre, vă fac trimitere la două materiale recent publicate și preluate cu multă repeziciune de un alt irod: Unimedia. E vorba de Antonina Fonari cu materialul: Apelul antidiscriminare al moldovenilor din Franța, Toți egali și toți diferiți, semnat de Nata Albot și Natalia Ghilașcu: Pentru că s-a convertit la islam este insultată în plină stradă.

E interesant că, au dat busna toate de îndată ce ieri Filat a reactualizat mesajul său despre necesitatea promulgării Legii antidiscriminare inclusiv cu sintagma ”orientare sexuală”. Sincer să fiu, uneori, mi se formează impresia că legea dată doar de atât este promulgată, ca homosexualii și toată gașca lor, în sfârșit să-și vadă împlinit visul.

Dar să revenim la articolele sus numite, semnate de irodiadele zilelor noastre. Doamnă Antonina, am în Franța câțiva zeci de cetățeni, pe care îi cunosc și îi iubesc din tot sufletul și din toată inima și care sau săturat de fundurile goale ale homosexualilor ca de mere pădurețe și de mult ar fi venit acasă dacă Filat și-ar fi făcut misiunea (să deschidă locuri de muncă și să dea niște salarii omenești) și nu ar susține o lege care să-i facă pe cei din Franța ca nici măcar acasă, să nu se simtă acasă. Așadar, credeți-mă, diaspora moldovenilor din Franța, dacă în mod democratic ar fi supusă unui vot va-ți convinge, ca și în urma sondajului de opinie din R. Moldova, de vor sau de nu vor legea antidiscriminare cu sintagma buclucașă. Și încă ceva, vă rog mult de tot, să nu induceți lumea în eroare, sintagma ”orientare sexuală” de Grecia nu a fost acceptată. Așa că, mai tăiați din poftele și din ambițiile Dvs. Și încă ceva. Dacă a mai dat dovadă și R. Moldova de acte discriminatorii, apoi eu sunt tractor. În această mică țărișoară, trăiesc români, ruși, ucraineni, găgăuji, romi, etc. Apropo, într-o armonie extraordinară. Și toți se împacă în afara celor de sus. Poate pentru cei de sus de pus niște norme antidiscriminare. De fapt, mă uimesc dublele standarte ale legilor în cauză. Exemplu, avem Marea Britanie: Adică, ăștia să umble cu fundurile goale, să facă parade, etc. au voie, dar creștinii să poarte elementar o cruciuliță la gât, nu prea au voie. Așadar, care sunt hotarele legii în cauză, sau, după cum spuneam mai sus, ea mi se pare că este promulgată nu pentru a apăra drepturile romilor, ci cele ale homosexualilor. De nu, ce vă pasă, acceptați legea dată fără sintagma ”orientare sexuală” și gata – e pace în societate. Dar, știu că nu vă aranjează. 

 Nata, nu mă voi apuca să vă analizez tot articolul de-a fir a păr, deși nu ar fi o problemă. Pur și simplu, știți cum e… Vă întreb dacă ați dori să nimeriți pe mâna mea, a preotului ca să vă fac o operație la inimă și asta în condițiile în care eu nu am fost, nici măcar prin facultatea de medicină? La sigur că nu! Pentru că, nu sunt specialist în domeniu, nu e așa? Și atunci, de ce vă apucați să operați unde nu vă pricepeți?  Nu știu, dacă v-ați gândit de fapt la Hristosul nostru, atunci când ați scris materialul. Cel mai probabil că nu… Pentru că de altfel, nu ați fi vorbit cu atâta tupeu despre Sângele Domnului. Pentru că, chiar El, a luat Pâinea, a binecuvântat-o și a zis: ”Luați mâncați, acesta este Trupul Meu…” A luat Păharul cu vin, la binecuvântat și a zis: ”Beți dintr-u acesta toți, Acesta este Sângele Meu”. Apoi a adăugat: ”Faceți aceasta într-u amintirea Mea”… Și revin din nou cu întrebarea: Oare chiar la Hristos te-ai gândit când ai scris? De părinții Dvs. îmi pare foarte rău. Un părinte, dacă își iubește copilul îl învață. Părinții Dvs. v-au învățat multe despre cele lumești, dar nimic despre cele veșnice. Oare ce vor putea răspunde ei sărmanii înaintea Domnului nostru? De fapt, ca să înveți pe alții, trebuie mai întâi să știi ce să înveți. În condițiile în care ei nu au știut ce să vă învețe, nu v-au învățat. Dvs. însă, vă învățați copilașii: Să urască Biserica și tot ce e legat de ea, uitând elementar că Biserica este Trupul lui Hristos și este Stâlp și Temelie a Adevărului. Și mă întreb, de cine oare va asculta până la urmă copilașul Dvs., de Eminescu, care zice că Biserica Ortodoxă este mama poporului român, ori de Dvs., care nu încăpeți de nimeni și de nimic… A nu, vă simțiți în apele Dvs. alături de gay…

De înmormântare… Sfântul Vasile cel Mare spunea: ”Cea mai adâncă înțelepciune, este gândul la moarte”. La Pociaev, la intrarea în cimitirul mănăstirii scrie: ”Ce ești tu astăzi, eu am fost ieri. Ce sunt eu astăzi, tu ve-i fi mâine”. E un lucru extraordinar, ca gândul nostru să fie totdeauna la veșnicie… Văzând ce rămâne din trupurile noastre, omul conștientizează perfect cât de călător este pe acest pământ. Știe perfect și înțelege perfect că mâine va trebui să se prezinte înaintea acelui drept Judecător, despre care ați vorbit, dar înaintea căruia, probabil niciodată nu va-ți simțit.

Și de pantaloni în Biserică. Dragă Nata, când pleci la o întâlnire cu o persoană deosebită, într-un restaurant, nu e așa că te aranjezi, te gătești și te îmbraci corespunzător momentului? De ce dar crezi că e bine ca înaintea lui Dumnezeu să te arăți cu fundul gol? De ce nu crezi că și înaintea lui Dumnezeu trebuie să există un anumit etichet? De ce Timofti nu a fost instituit în funcția de Președinte a R. Moldova îmbrăcat în bluji? Pentru că există o cultură.

Și mult stimată Natalia Ghilașcu dimpreună cu Nata Albot. Așa de mult vă îngrijiți de banii Bisericii. Așa de mult vă temeți că nu o să reușim să-i numărăm… Pe de o parte. Pe de altă parte doriți de la noi cât mai multă asistență socială, activitate în mijlocul tinerilor (deși nici în școală nu aveți nici o plăcere să ne vedeți)… Am întrebat și vă mai întreb. Dar Dvs. câți bani timp de un an ați lăsat în Biserică? Și, dacă doar atât, de ce credeți că avem atâția bani?

Din nou se tulbură irodiadele. Din nou, vreau capul lui Ioan și al Mântuitorului Hristos… Din nou și din nou este tăiat Capul Sfântului Ioan… Din nou și din nou, răstignit este Hristosul nostru…

Poate de aceia este incomodă Ortodoxia, pentru că iubește Adevărul… Pentru că spune lucrurilor pe nume… Să stăm bine, să stăm cu Frică, să luăm aminte… Să nu uităm ce zice Domnul: ”Dacă pe Mine M-au iubit, și pe voi vă vor iubi. Dacă pe Mine M-au urât și pe voi vă vor urî”!

Preot Iulian Rață