Minunea din Macedonia: Icoanele sfinţilor strălucesc brusc la Biserica Sveti Dimitrije (VIDEO)

0
873
Minunea din Macedonia: Icoanele sfinţilor strălucesc brusc la Biserica Sveti Dimitrije (VIDEO)
Sute de locuitori din capitala macedoneană Skopje au stat la coadă, luni, în faţa Bisericii Sveti Dimitrije, pentru a vedea icoanele şi frescele care au început să strălucească brusc, aparent fără nicio explicaţie, un fenomen pe care preotul lăcaşului de cult nu a ezitat să-l califice drept „miracol”, relatează France Presse.
 „Este cu adevărat un miracol. Totul a început duminică, în partea centrală a iconostasului. Auriul este foarte vizibil, iar fenomenul continuă”, a declarat preotul Dimce Malinov unui jurnalist al AFP.
 
Prelatul a explicat faptul că icoanele şi frescele au început să strălucească brusc, ca şi când ar fi fost sistematic curăţite de o mână invizibilă. „De ieri dimineaţă am continuat să observ fenomenul. Jumătate dintre icoane erau deja curăţate. Iniţial apărea o culoare roşie, care se transforma ulterior în auriu, de altfel puteţi să vedeţi icoanele autocurăţându-se acolo, sus”, a explicat preotul, prezentând fenomenul din biserică. „Au venit oamenii cu sutele pentru a vedea miracolul”, a mai spus acesta.
 
Şeful Bisericii Ortodoxe Macedonene (MPC), arhiepiscopul de Ohrid, Stefan, s-a deplasat personal duminică la Biserica Sveti Dimitrije, care datează din secolul al XVIII-lea, pentru a observa fenomenul la faţa locului. Totuşi, Biserica Ortodoxă Macedoneană a refuzat să comenteze acest fenomen neobişnuit.

Un jurnalist al France Presse, care s-a deplasat la faţa locului, a confirmat că icoanele erau mai curate, imaginile fiind din ce în ce mai vizibile şi clare.

France Presse reaminteşte că 80% dintre cele două milioane de locuitori ai fostei republici iugoslave sunt ortodocşi.

www.jurnalul.ro