Un preot catolic dat afară pentru improvizaţii în slujbă

0
1921
Un preot catolic dat afară pentru improvizaţii în slujbă
Un preot romano-catolic din Illinois a fost dat afară din oficiul său de către episcopul locului din cauză că nu citea toate rugăciunile din timpul Messei, în noua traducere apărută în acest an. Episcopul Edward Braxton de Belleville, Illinois (Statele Unite), a răspuns public despre eliberarea din funcţie a preotului catolic William Rowe, care a fost preot la Biserica Sf. Maria din Carmel, Illinois, timp de 18 ani. Un preot din aceeaşi dioceză şi-a dat demisia ca protest împotriva acestui incident.
Braxton a spus că mai mulţi credincioşi i-au adus material audio care arată omisiunile pe care Pr. Rowe le face în ritualul Messei.
Pr. Rowe, 72 de ani – care şi-a depus demisia – a spus: “în scrisoarea sa, episcopul spunea că suntem diferiţi în ecclesiologie, imaginea asupra Bisericii. Are dreptate. El consideră Biserica fiind episcopii, însă eu cred că Biserica începe cu oamenii”.
În luna iunie anul trecut, episcopul a trimis o scrisoare către toţi preoţii diocezei în care se menţionează: „Este inacceptabil pentru un preot să folosească noile rugăciuni după preferinţele sale personale”.

www.doxologia.ro