Sexul copilului, motiv de avort

0
1177
Sexul copilului, motiv de avort
O anchetă realizată de publicaţia britanică The Telegraph a scos la iveală faptul că tot mai multe clinici private aprobă avortul pe motiv că părinţii nu sunt mulţumiţi de sexul copilului. Aproape întotdeauna, întreruperile de sarcină selective vizează fetușii de sex feminin. Demarând o serie de investigaţii în acest sens, Andrew Lansley, Secretarul Ministerului Sănătăţii din Guvernul britanic, a calificat această acţiune drept „ilegală şi imorală”, notează Christian Today.
 Ancheta a ridicat multe semne de întrebare cu privire la modul în care îşi face datoria Comisia pentru calitatea serviciilor de îngrijire, organism responsabil pentru monitarizarea cazurilor de avort.
 
Comitetul pentru Egalitatea Şanselor a solicitat în 2011 Parlamentului European să elaboreze un program prin care să interzică medicilor să mai comunice sexul copilului înainte de momentul naşterii. Scopul acestei iniţiative este acela de a evita întreruperile de sarcină cauzate de genul copilului.
 
Selecţia sexului copilului se practică în ţările dezvoltate din Europa de Vest, SUA, precum şi în unele ţări foste sovietice.