Blagocinia de Orhei transmite sincere condoleanțe Prea Cuviosului Părinte Filaret (Cuzmin) cu ocazia trecerii la cele veșnice a mamei sale

0
801
În numele tuturor trăitorilor Sfintelor Mănăstiri din Țara noastră și a slujitorilor Blagociniei Orhei, Prea Cuviosul Părinte Siluan (Șalaru) a transmis sincere condoleanțe Prea Cuviosului Părinte Filaret (Cuzmin) cu ocazia trecerii la cele veșnice a mamei sale

  Cu profundă durere creştinească am aflat vestea trecerii la cele veşnice a roabei lui Dumnezeu Eugenia (Cuzmin), mama Cuvioșiei Voastre, credincioasă fiică duhovnicească a Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova. A fost o femeie deosebită, cu veritabile calităţi, o femeie care și-a slujit familia cu devotament, cu credinţă şi cu multă înflăcărare, o adevărată mamă care şi-a pus viaţa pentru copiii săi, încercând să urmeze îndemnul Sfântului Apostol Pavel: „Femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuviincoasă, … să înveţe pe alţii ce este bine, ca să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţii şi copiii; să fie cumpătate, cu viaţa curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu. (Tit 2:3-5).
A fost o femeie care, şi-a făcut datoria cu multă evlavie, întotdeauna chivernisind ceea ce este bun şi bineplăcut oamenilor şi, nădăjduim și lui Dumnezeu.
Va lipsi în mod sigur din viața tuturor celor care au cunoscut-o. Mulţumim lui Dumnezeu că a lăsat în urma sa nu doar inimi îndurerate, ci și urmași demni, ce-i vor purta numele.
Sufletul său într-u bunătăți se va sălășlui și seminția ei va moșteni pământul!

Arhimandrit SILUAN (Șalaru)
Starețul Sfintei Mănăstiri ”Nașterea Maicii Domnului”, Curchi
Blagocinul Bisericilor Ortodoxe din Orhei, Șef al Sectorului Mitropolitan Mănăstiri și viață Monahală