Bisericile din Birmingham deschise toată noaptea pentru a adăposti pe cei sărmani

0
776
Bisericile din Birmingham deschise toată noaptea pentru a adăposti pe cei sărmani

De asemenea, Bisericile creştine îşi unesc forţele pentru construirea unui adăpost pentru cei fără locuinţă la Birmingham, Marea Britanie. Cinci Biserici creştine din Birmingham au făcut o echipă pentru a realiza un adăpost de iarnă pentru cei care dorm pe stradă, în aceste zile de frig cumplit.

Adăpostul s-a deschis în 2 februarie de către Dioceza Anglicană de Birmingham şi cu ajutorul Casei Justiţiei şi a Forumului Creştin pentru cei fără Locuinţă din Birmingham, şi cu ajutorul a alte patru Biserici din oraş. Această deschidere coincide cu Săptămâna Acţiunii împotriva Sărăciei şi Lipsei de Locuinţă, care a început sâmbătă 28 ianuarie.

Adăpostul s-a realizat din donaţiile creştinilor şi va oferi cazare oamenilor sărmani care altfel ar dormi pe stradă, prin scări de bloc sau în parcuri. Consiliul oraşului a spus că sunt prea puţini oameni fără casă în Birmingham, dar există însă mii de „vagabonzi ascunşi” care nu apelează la ajutorul municipalităţii şi locuiesc prin spaţii dezafectate, fabrici părăsite, parcări subterane sau canalizare.  Bisericile vor oferi şi mâncare oamenilor sărmani. De asemenea, toate Bisericile din oraş sunt deschise toată noaptea, aşa încât oamenii care nu au unde locui, să poată sta în Biserici.

www.doxologia.ro