Atacul de pretutindeni asupra creştinilor

0
724
Atacul de pretutindeni asupra creştinilor
  În ctombrie 2011, când aşa numita Primăvară Arabă a întunecat oraşul Cairo din Egipt, media socială şi tehnologiile smartphone care au ajutat pe protestatari în lupta lor pentru libertate, au luat noi şi periculoase dezvoltări. Pe un videoclip găzduit de You Tube, se poate vedea o mulţime de musulmani aruncând pietre în creştinii copţi în 8 octombrie. Aceşti tineri copţi protestau datorită incendierii unei biserici în Assuan şi împotriva neputinţei autorităţilor egiptene de a răspunde satisfăcător.   Frustraţi cu statutul de dhimmi (religie subordonată) în societatea musulmană, tinerii copţi au lăsat cartierele creştine ale oraşului şi au mărşăluit în cartierele musulmane. După ce primele pietre au fost aruncate, armata a venit pentru a suprima demonstraţia şi a intrat în viteză în mulţimea de creştini cu vehicole militare blindate. 25 de creştini au fost ucişi şi sute de oameni au fost răniţi nu de islamişti radicali ci de armata Egiptului, care ar fi trebuit să apere poporul.

 Incidentul de mai sus e mai mult decât transformarea Primăverii Arabe într-o Iarnă anti-creştină. Este un exemplu dintr-o ciumă răspândită peste tot în lume – crescând în frecvenţă şi brutalitate – persecuţia creştinilor. Un studiu al Agenţiei Pew Forum din 2011 estimează că există persecuţii frecvente – fie de guvern sau de forţe sociale ostile şi radicale – în 131 din 193 de ţări. Aceste 131 de ţări constituie 70% din populaţia lumii.
Alianţa Evanghelică Mondială a comandat un sondaj internaţional care a estimat că 200 de milioane de creştini au fost persecutaţi concret de către autorităţile ţărilor lor.

 În 2011, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a organizat o conferinţă în Lituania despre persecuţiile împotriva creştinilor. Unul dintre conferenţiari a arătat că aproximativ 105 000 de creştini îşi pierd viaţa în fiecare an pentru credinţa lor în Hristos, o cifră uriaşă care întrece multe boli grave.

 Pentru a arăta gravitatea acestei situaţii, se estimează un creştin este ucis pentru credinţa sa la fiecare 5 minute.

 www.doxologia.ro