Majoritatea copiilor de peste 10 ani sunt obsedaţi să aibă un corp perfect

0
775
Majoritatea copiilor de peste 10 ani sunt obsedaţi să aibă un corp perfect
Aproximativ 50% dintre fete şi o treime dintre băieţii care au participat la un studiu realizat în Marea Britanie s-au declarat dispuşi să adopte măsuri extreme pentru a ajunge la un corp perfect şi la o greutate ideală, relatează Daily Mail . Potrivit studiului citat, sunt copii de cinci ani care îşi pun viaţa în pericol din cauza curelor de slăbire şi ajung să fie trataţi de anorexie.

 

Studiul a fost realizat pe 810 tineri, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani. Rezultatele cercetătorilor au dezvăluit faptul că mai mult de 50% dintre fete şi 30% dintre băieţi susţin că şi-au comparat corpurile cu cele ale vedetelor, iar un sfert dintre respondenţi ar fi dispuşi să îşi facă operaţii estetice.

Din cauza presiunii asupra copiilor de a arăta cât mai bine, unu din zece băieţi de peste 10 ani ar lua steriozi doar ca să fie musculoşi şi una din 8 fete a spus că ar fi dispusă să ia pastile dietetice sau laxative pentru a slăbi.

„Principala cauza a problemei este presiunea asupra tinerilor de a se conforma cu o imagine a corpului ireală şi irealizabilă „, susţine Rosi Prescott, directorul executiv al companiei care finanţat studiul.

www.gandul.info