Creştini ucişi în Nigeria în timpul Liturghiei de Crăciun

0
826

Creştini ucişi în Nigeria în timpul Liturghiei de Crăciun

Cel puţin 67 de oameni au fost ucişi într-un lanţ de atacuri cu bombă şi gloanţe în nord-estul Nigeriei. Secta islamistă numită Boko Haram a asumat responsabilitatea pentru atacuri, care reprezintă cel mai grav atentat împotriva creştinilor din ultima perioadă. Secta care promovează implementarea legii islamice Sharia a spus că atacurile vor continua. Vineri, o maşină capcană a explodat într-o clădire de trei etaje.

De asemenea, atacurile împotriva Bisericilor creştine din Nigeria în ziua de Crăciun au făcut 40 de morţi. Aceştia erau creştini fără apărare care se rugau în Biserici când s-au declanşat atacurile cu bombă. A fost un Crăciun însângerat pentru Biserica Sfânta Tereza din Madalla, unde o maşină capcană a ucis 35 de bărbaţi, femei şi copii. Au mai fost încă alte atacuri cu bombă sau cu arme de foc în biserici din regiunea Jos.

Preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a condamnat atacurile şi a spus că în ziua în care 2 miliarde de oameni se bucură de naşterea lui Dumnezeu, nigerienii îşi plâng morţii. Conducători din întreaga lume au condamnat atacurile, asemănându-le cu uciderile pruncilor nevinovaţi de către Irod. Oamenii care se rugau la Liturghie şi au fost ucişi în ziua Naşterii lui Hristos sunt de fapt mucenici ai Mântuitorului Hristos.

www.doxologia.ro