Pastor iranian condamnat la moarte așteaptă sentința în închisoare

0
680
Pastor iranian condamnat la moarte așteaptă sentința în închisoare

Yousef Nadarkhani, condamnat la moarte acum un an de către un tribunal din Rasht, Iran, pentru trecerea la creștinism, își așteaptă sentința în închisoare unde este torturat fizic și psihic, informează un membru al comunității creștine iraniene, citat de Christian Post. Tribunalul din Rasht, trebuia să pronunțe un verdict pentru recursul lui Nadarkhani de luna trecută. Dar în loc să facă acest lucru, tribunalul a trimis cazul mai departe la autoritatea islamică a națiunii, Liderul Suprem Ayatollah Khamenei, pentru a lua o decizie în acest caz.

Departametul de Stat al SUA a cerut autorităților iraniene să respecte Convenția Internațională a Drepturilor Civile și Politice în cazul lui Nadarkhani și să îl elibereze.

Conform Curții Supreme a Iranului, sentința ar putea fi anulată doar dacă Nadarkhani se dezice de creștinism. Tribunalul din Rasht i-a dat până acum, în conformitate cu legea islamică, trei șanse la reconvertire, dar el a refuzat de fiecare dată. Ultimul recurs a fost pe data de 28 septembrie. Tribunalulul trebuia să se pronunțe în două săptămâni de la acea dată.

Autoritățile l-au arestat pe Nadarkhani în casa sa din Rasht în octombrie 2009 pe baza faptului că s-ar fi revoltat împotriva obligativității orelor de religie din școlile iraniene. După ce a fost găsit vinovat de apostazie, în noiembrie 2010, tribunalul din Rasht a dat în scris confirmarea condamnării sale la moarte.

www.semneletimpului.ro