În ziua aniversării vârstei de 65 de ani a Preafericitului Patriarh Kiril principalele canale de televiziune din Rusia şi Ucraina vor difuza în premieră două filme despre Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse

0
830
În ziua aniversării vârstei de 65 de ani a Preafericitului Patriarh Kiril principalele canale de televiziune din Rusia şi Ucraina vor difuza în premieră două filme despre Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse
Filmul documentar «O viaţă trăită în slujire», dedicat Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse, va fi difuzat de Primul Canal de Televiziune din Rusia în data de 20 noiembrie, în ziua în care Preafericitului Patriarh Kiril îşi va aniversa împlinirea a 65 de ani de la naştere.

«Autorii acestui film au dorit să treacă dincolo de chenarul „portretului” formal, al portretului praznical, gen de film documentar statornicit deja de multă vreme în jurnalistica și regia rusă, când sunt schimbate doar numele şi persoanele.

Acest film nu prezintă o cronică oficială, nici un șir de interviuri statice „de paradă”, de mărturiii superficiale despre biografia Preafericitului Patriarh Kiril. Este un film cu totul deosebit de celelalte…..», – se spune în anunţul publicat pe situl postului de televiziune.

În film telespectatorul va putea vedea nu numai înregistrările de protocol ale evenimentelor oficiale, ci și ceea ce de obicei rămâne în culise – «pe Patriarhul ca un om, care în fiecare dimineaţă merge la serviciu, munceşte din greu, ciocnindu-se de diferitele probleme umane, care nu seamănă deloc cu acele slujbe praznicale extraordinare, pe care spectatorul s-a obişnuit să le asociaze cu munca Patriarhului».

Timpul în care va fi difizat filmul pe Primul Canal – 10.15-11.10 (ora Moscovei) – 08.15-09.10 – ora Moldovei.

Un alt film – «Patriarhul» – va fi difuzat duminică de Primul Canal de Televiziune din Ucraina, comunică „Interfax-Religion„.

După cum se spune în anunţul de pe situl canalului de televiziune, renumiţi oameni din lumea ştiinţei, culturii şi a show-business-ului, clerici şi simpli enoriaşi povestesc despre schimbarea pe care au trăit-o din momentul în care l-au cunoscut pe Patriarhul Kiril.

Printre eroii filmului se numără – directorul Televiziunii Centrale a URSS Igor Kirilov, artistul de muzică rock Oleg Karamazov, şeful Departamentului pentru Relaţii Externe Bisericeşti mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, cosmonautul Alexandru Borisenko, parohul Bisericii cu hramul în cinstea Noilor Mucenici şi Mărturisitori ai Rusiei din Butovo – protoiereul Kiril Kaleda, parohul bisericii Sfântului Serafim de Sarov din New-Yorg protoiereul Serafim Gan.

Acest film va fi difuzat şi de Primul Canal de Televiziune din Rusia la ora 21.25 (ora Kievului).

Aşa cum s-a anunţat deja, în data de 20 noiembrie postul de televiziune «Rossia 1» va difuza în premieră la ora 23.05 (ora Moscovei, 21.05 ora Moldovei) un alt film dedicat Preafericitului Părinte Patriarh – «Puti pastârea» – Calea Păstorului.

www.patriarchia.ru/md