Creştinii au devenit cel mai persecutat grup religios din lume

0
791

Creştinii au devenit cel mai persecutat grup religios din lume

Patriarhul Moscovei şi Întregii Rusii, Kiril a declarat că tendinţa de creştere a anticreştinismului a făcut ca acestă religie să fie cea mai prigonită din lume. «Biserica Ortodoxă Rusă priveşte cu o mare îngrijorare manifestările tot mai fregvente de ură împotriva creştinilor în lume. Potrivit mai multor surse independente, creştinii au devenit cei mai persecutat grup religios din lume», – a pus patriarhul Kiril la întâlnirea cu un grup de asculatori al cursurilor diplomatice superioare al academiei Diplomatice MAI al Federaţiei Ruse.

Potrivit dicursului său, cele mai grave forme de discriminare împotriva minorităţii creştine se manifestă în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cazuri de persecuţie a creştinilor sunt de asemenea în Pakistan, Irak şi Nigeria, ne adduce la cunoştinţă Departamentului de Informare Sinodală.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat că situaţia creştinilor în lume nu va rămâne fără atenţia Bisericii Ortodoxe Ruse, şi a reamintit că în luna mai 2011, Sfântul Sinod a emis o declaraţie în legătură cu cazurile de decastare din Bisericile copte din Egipt.
 

„Lupta pentru ameliorarea stării creştinilor în lume este una dintre priorităţile activităţilor externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse, în care partenerii noştri sunt alte Biserici Ortodoxe, în primul rând – cele aflate în Orientul Mijlociu”, – a concluzionat patriarhul.

site sursă  www.pravoslavie.ru