Biserica Ortodoxă greacă oferă cazare temporare persoanelor rămase fără adăpost

0
710

Biserica Ortodoxă greacă oferă cazare temporară persoanelor rămase fără adăpost

ATENA. Biserica Ortodoxă greacă oferă cetăţenilor fără adăpost care şi-au pierdut casele ca urmare a crizei economice, odăi în cadrul mănăstirilor ca locuinţe temporare, ne inforează site-ul grecesc „Romfea.gr.” În unele mănăstiri se desfăşoară lucrări de pregătire a adaposturilor temporare pentru persoanele fără locuinţe.

Un număr mare de greci ca rezulat al crizei economice, au fost nevoiţi să trăiască la rude, sau să rămână pe stradă. Pentru ei, şi-au deschis porţile mai multe mănăstiri. 

În adăpostul pentru cei fără de casă trăiesc la Volos 15 persoane, câteva zeci de persoane locuiesc în apartamente deţinute de o biserică locală.

Vladâca Ignatie promite sa ofere locuri pentru trai la 1350 de oameni la hotelurile mănăstireşti din Mitropolia de Dimitriada.  

«În fiecare zi vin oameni noi care cer adăpost şi hrană. În fiecare parohie există locuri de cazare, noi pregătim 1500 porţii de mâncare în fiecare zi. Mănăstirile sunt locurile, unde vin oamenii, care astăzi nu-şi găsesc locul lor în societate», —a spus Mitropolitul Hrisostom al Patrei.

site sursă www.sedmitza.ru

traducere www.ortodoxia.md