La Chişinău a apărut una din cărţile Preafericitului Patriarh Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii „Libertatea şi responsabilitatea în căutarea armoniei”.

0
994

La Chişinău a apărut una din cărţile Preafericitului Patriarh Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii „Libertatea şi responsabilitatea în căutarea armoniei”.

Exemplarele ediţiei vor fi împărţite credincioşilor în zilele vizitei Sanctităţii Sale care va începe în data de 8 octombrie. Traducătorul cărţii publicate în 50000 de exemplare este – protoiereul Feodor Roşca.În lucrarea sa, scrisă în perioada în care Sanctitatea Sa împlinea funcţia de preşedinte al Departamentului pentru Relaţii Externe Bisericeşti al Patriarhiei de la Moscova. Preafericitul Patriarh Kiril pune în discuţie cele mai fundamentale întrebări ale existenţei umane, care au legătură nu numai cu viaţa Bisericii Ortodoxe, ci şi cu societatea contemporană. După cum menţiona preşedintele Departamentului pentru Relaţii Externe Bisericeşti, mitropolitul Ilarion de Volokolamsk în timpul prezentării traducerii engleze a acestei cărţi din 11 aprilie 2011, „Preafericitul Patriarh Kiril expune poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse referitoare la întrebările apărute lumea modernă; şi pe lîngă aceasta, Preafericirea Sa este un cugetător şi un om extraordinar, care nu se teme să pună în discuţie atît în apariţiile sale publice şi în cărţile sale întrebări foarte acute apărute în societate.

Capacitatea de a pătrunde adânc în problemele actuale ale omenirii, de a cuprinde foarte larg problematica legată de viaţa cotidiană a oamenilor, inclusiv şi din viaţa credincioşilor din societatea secularizată, îţi atrage fără să vrei atenţia asupra operei sale. Tocmai din acest motiv, cartea sa, nu prea mare după numărul de pagini „Libertatea şi responsabilitatea în căutarea armoniei”, dar foarte voluminoasă după conţinutul ideilor expuse în ea, îţi provoacă atît de mare interes”.

www.patriarchia.ru