Troiță profanată într-un parc din capitală

0
865
Troiță profanată într-un parc din capitală

În parcul de pe strada Dimo, sectorul Ciocana al capitalei, a fost profanată o răstignire cu chipul Mântuitorului. Răufăcătorii au încercat incendierea Troiței, după care placa cu chipul Domnului Iisus Hristos a fost dărâmată. Deasemenea o parte din chipul Mântuitorului confecționată din gips, a fost găsită lângă izvorul din apropierea răstignirii. Conform martorilor actul de vandalism s-a produs ieri după amiază, când în parc a venit un grup de tineri în stare de ebrietate.
Oleg Banaru, unul dintre martori și primul care a contactat poliţia dar și Direcția Mitropolitană a comunicat următoarele: „Eu practic sportul și trec în fiecare zi pe aici. Ieri dimineața răstignirea era în ordine, seara însă deja era vandalizată. Presupun că nu este un simplu act de huliganism, deoarece placa pe care era chipul Mântuitorul a fost lovită cu un ciocan.”
Mitropolia Moldovei este indignată de acest caz fără precedent și nădăjduieşte că persoanele care au săvârșit această mare fărădelege vor fi identificate și sancționate conform Legii.