Catolicii din Marea Britanie au interzis la carne vinerea

0
898

Catolicii din Marea Britanie au interzis la carne vinerea 
Catolicii din Anglia sunt rugaţi să se abţină de la consumul de carne în zilele de vineri. Episcopii spun că vineri este ziua în care Hristos a murit şi că această zi va fi privită ca o zi de penitenţă. Pentru a revigora o tradiţie mai veche, episcopii catolici au cerut englezilor să nu mai consume carne în zilele de vineri.

Aceştia spun ca prin această penitenţă, religia catolică se va deosebi în mod clar de alte religii.

Interzicerea consumului de carne va începe de astăzi, 16 septembrie. Această zi a fost aleasă totodată şi pentru a celebra prima vizită a Papei în Marea Britanie.

Interzis la carnea de „animale cu sânge cald”

Într-o declaraţie emisă la începutul acestei luni, episcopii catolici îndeamnă credincioşii să fie uniţi în acest act comun.

Cei care nu consumă carne de obicei sau care au exclus carnea din cauza unui regim, sunt rugaţi să renunţe la un alt aliment sau la o activitate.
Copiii sub 14 ani, bolnavii, femeile însărcinate şi marinarii sunt scutiţi de la această abţinere, scrie BBC.

Biserica Catolică se referă însă numai la carnea de animale cu sânge cald, astfel încât consumul de peste este permis în zilele de vineri.
Această practică de interzicere la carne în zilele de vineri este mai veche, dar în 1985 Biserica Catolică a permis credincioşilor să o înlocuiască cu o altă penintenţă, fiecare cu ce doreşte.

„Este vorba de recunoaşterea faptului că s-a produs un rău atunci când Hristos a fost răstignit şi ucis. De asemenea, acesta este şi o preocupare pentru cei săraci. Uneori este uşor să uităm de cei care sunt în suferinţă, de cei fără case, de cei flămânzi”, a declarat părintele Marcus.