Persoane lipsite de libertate în pelerinaj la Mănăstirea Nicula

0
876
Persoane lipsite de libertate în pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Penitenciarul Gherla a organizat, în Postul Adormirii Maicii Domnului, pentru femeile private de libertate de la secţia exterioară din Cluj-Napoca, o vizită duhovnicească la Mănăstirea Nicula. Au fost selectate 13 deţinute, criteriile ţinând cont de comportamentul din perioada de detenţie, care şi-au petrecut câteva ore în incinta mănăstirii.

Grupul a fost primit de unul dintre vieţuitorii mănăstirii, care a prezentat un scurt istoric al aşezământului monahal de pe dealul de la Nicula şi al icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de aici, după care fiecare s-a închinat acestei icoane şi împreună au cântat câteva pricesne în cinstea Maicii Domnului.

Părintele stareţ, arhimandritul Andrei Coroian le-a citit rugăciuni şi le-a adresat cuvinte folositoare pentru suflet.

„Când ne rugăm către Dumnezeu şi către Maica Domnului, atât să ne rugăm: Doamne, ajută-mă să te cunosc şi învaţă-mă să te iubesc. Dacă înveţi să-L cunoşti pe Dumnezeu şi să-L iubeşti, esti fericit, pentru că, vedeţi, aici, pe pământ, când găseşti o persoană deosebită şi ajungi să o cunoşti şi să o iubeşti, eşti fericit. Cu atât mai mult când cunoşti Persoana Supremă, Care e însăşi iubirea, însăşi fericirea şi însăşi frumuseţea. Noi nu numai că avem acces la fericire, ci suntem chiar destinaţi fericirii!’, a spus Părintele stareţ, arhimandritul Andrei Coroian, după cum ne informează Radio Renaşterea.

Vizita femeilor de la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla la Mănăstirea Nicula a avut un impact puternic asupra acestora, atât din punct de vedere spiritual, cât şi din punctul de vedere al integrării lor în comunitate.

www.basilica.ro