Se întâmplă în Texas: oficiali ai administraţiei Obama ar fi încercat să interzică folosirea cuvintelor Dumnezeu şi Iisus la serviciile funerare.

0
732
Se întâmplă în Texas: oficiali ai administraţiei Obama ar fi încercat să interzică folosirea
cuvintelor Dumnezeu şi Iisus la serviciile funerare. 

Trei organizatii ale veteranilor au pretins ca oficialii administratiei Obama ii forteaza sa nu mentioneze Dumnezeu sau Iisus in timpul serviciilor funerare la un cimitir national din Texas.

Fox News a informat saptamana trecuta ca Veteranii Razboaielor din Strainatate, Legiunea Americana si National Memorial Ladies au spus unui judecator fedral ca Departamentul SUA al Afacerilor Veteranilor cenzureaza rugaciunile de la funerariile organizate la Cimitirul National de la Houston.

Grupurile de veterani spun ca, procedand astfel, directorul cimitirului si alti oficiali guvernamentali creeaza „ostilitate religioasa” si violeaza primul amendament al drepturilor veteranilor. „Ni se spune ca nu mai putem spune „Dumnezeu sa te binecuvanteze”, „Dumnezeu sa iti binecuvanteze familia”, afirma Marilyn Koepp, un voluntar de la National Memorial Ladies. Un alt participant, Nobleton Jones, a spus ca s-a simtit umilit cand a fost oprit sa spuna Dumnezeu in timpul unei ceremonii de salut cu focuri de arma.

„Spun oamenilor „cerem ca Dumnezeu sa daruiasca familiilor voastre har, mila si pace”, si asta, de asemenea, a fost cenzurat”, a spus Jones. CBS News a informat cum capela cimitirului „se pretinde ca a fost inchisa, crucea si Biblia au fost inlaturate, si se spune ca va fi folosita ca un „loc de intalnire” cand va fi deschisa”. Conform Fox News, Departamentul de Afaceri al Veteranilor a spus intr-o pozitie oficiala ca „respecta fiecare veteran si dreptul familiei sale la o inmormantare ce onoreaza traditia credintei lor.”

Aceste alegatii au aparut doar dupa o luna de cand un judecator federal a fost fortat sa emita un ordin provizoriu prin care a blocat oficiali federali ce voiau sa cenzureze un pastor ce dorea sa foloseasca cuvintele „Iisus Hristos” in invocarea sa la un serviciu Memorial Day la acelasi cimitir.

www.razbointrucuvant.ro