Patriarhul Chiril: Acum este important de a schimba privirea noastră de la frumusețea Sfintelor Lăcașe la starea internă a sufletelor noastre!

0
715
Patriarhul Chiril: Acum este important de a schimba privirea noastră de la frumusețea Sfintelor Lăcașe la starea interioară a sufletelor noastre!

Noi restaurăm Sfintele Lăcașe pentru ca concomitent, să ridicăm și starea noastră spirituală interioară – a amintit Sanctitatea Sa. – Privind la măreţia şi frumuseţea, creată de mâinile strămoşilor noştri, înțelegem că astfel de capodopere nu pot fi create pe un loc gol, fără a avea duh de viață dătător! Avem de trecut un drum lung şi greu pentru a revitaliza nu numai măreţia şi frumuseţea clădirilor, ci întregul arhipelag Valaam să retrăiască acea viaţă binecuvântată, care a fost începută de către strămoșii noștri binecredincioși- a continuat Patriarhul.
Toată această grandoare și frumusețe exterioară nu înseamnă decât niște semne vizibile, care reflectă puterea spirituală a strămoşilor noştri dreptcredincioși. Şi dacă am luat asupra noastră sarcina de a revigora frumusețea externă a Valaamului, apoi, în căutarea acestei frumuseți ar trebui să ne amintim întotdeauna care a fost acea forță care a dus la crearea acestora ia îndemnat Patriarhul pe fraţii mănăstirii Valaam.
Îndemnul a fost făcut la 9 iulie 2011, în ziua prăznuirii Icoanei Maicii Domnului din Tihvin, când Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, a săvârșit un moleben la racla cu moaştele Cuv. Serghie şi Gherman din Valaam în biserica de jos a Catedralei Schimbării la Faţă a Mănăstirii Valaam.

www.pravoslavie.ru
trad:www.ortodoxia.md