Marș anti-avort prilejuit de Ziua Internațională a Copilului

0
914
Marș anti-avort prilejuit de Ziua Internațională a Copilului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Mitropolia Moldovei împreună cu alte asociații pro-viață a organizat un amplu marș anti-avort. Participanții la manifestație au pornit în dimineața zilei din preajma Mănăstirii Ciuflea și au mers până în scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”, purtând pancarte cu mesajul: „… și EU sunt copil. Am dreptul la viață”, în limbile română și rusă.
În scuarul Catedralei, destinația finală a marșului, a fost dată citirii următoarea declarație:
„Participanții la Marșul pentru Viață din 1 iunie 2011 cheamă societatea moldovenească la o mai mare conștinentizare a valorii vieții umane, la respectul și apărarea acesteia, de la concepție, până la moartea naturală.
Proclamă darul vieții ca fiind dreptul primordial, natural și inalienabil al oricărei ființe umane, iar familia, ca unicul loc propriu al exprimării iubirii sexuale și al procreației.
Consideră că autoritățile trebuie să susțină femeia însărcinată şi să implementeze o protecție activă pentru nou-născuți, întrucât aceştia reprezintă cel mai important bun al națiunii moldoveneşti şi de ei depinde viitorul nostru comun.
Cer recunoașterea neîngrădită pentru dreptul la obiecția de conștiință al personalului medical și sunt ferm alături de cei care îl invocă în refuzarea practicilor anti-viață, precum avortul.
Fac apel la mass-media să transmită o imagine pozitivă a vieții, maternității și sarcinii.”
Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a fost reprezentată la marș de către Prot. Mitr. Nicolae Ciobanu, care a reiterat poziția fermă a Bisericii Ortodoxe din Moldova de stopare a practicării avorturilor și de o atitudine corespunzătoare față de dreptul la viață a fiecărui om.

www.mitropolia.md