Creştinismul este viitorul omenirii

0
975
„Creştinismul este viitorul omenirii” 

Regizorul de film polonez Krzysztof Zanussi consideră creştinismul drept viitorul civilizaţiei umane. Krzysztof Zanussi: „Fundamentul sfinţeniei, venerarea sfinţilor este mult mai dezvoltată în Ortodoxie. Noi, catolicii, avem de asemenea, o credință în posibilitatea sfinţeniei, însă în Ortodoxie acest lucru este mult mai pronunţat. Este foarte interesant pentru mine acest lucru.”

 

„Mi se pare că acesta este viitorul omenirii, de fapt datorită creştinismulu iam experimentat o dezvoltare fără precedent a civilizaţiei şi culturii. Realizările ştiinţifice şi tehnice ale omenirii moderne sunt în multe privinţe un produs al civilizaţiei creştine”, a spus acesta în interviul său acordat jurnalului NG-Religii.
Potrivit acestuia, eliberarea oferită încreştinism, „în condițiile în careorice persoană este considerată copilul lui Dumnezeu, dă curaj şi multe idei inovatoare.”
„Creștinismul încurajează gândirea individuală. Astfel, cred că viitorul este în creştinism”, a declarat Zanussi, care este, de asemenea, membru al Consiliului Pontifical pentru Cultura al Vaticanului.
În acelaşi interviu, regizorul polonez a mai mărturisit că este pasionat și de Ortodoxie.
„Sunt interesat de istoria acelei părți a Europei, care provinede la tradiţia bizantină. Mi se pare că lumea modernă are nevoie de Ortodoxie”. Potrivit acestuia, Ortodoxiaîl ajută să înţeleagă unele lucruri în Evanghelii „care nu sunt atât de explicit exprimate în catolicism”.
„Fundamentul sfinţeniei, venerarea sfinţilor este mult mai dezvoltată în Ortodoxie. Noi, catolicii, avem de asemenea, ocredință în posibilitatea sfinţeniei, însă în Ortodoxie acest lucru este mult mai pronunţat. Este foarte interesant pentru mine acest lucru”, a mai spus Zanussi.

www.doxologia.ro