Vizită de lucru în Parohia Sămănanca cu Hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din Blagocinia de Orhei

0
1002
Vizită de lucru în Parohia Sămănanca cu Hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din Blagocinia de Orhei
 

Blagocinul de Orhei, Arhim. SILUAN (Șalaru) a efectuat o vizită de lucru în Parohia ” Sf. Cuv. Parascheva” din s. Sămănanca r-l. Orhei, unde Cuvioșia Sa a avut programată o întrevedere cu Primarul Satului cât și cu Grupul de inițiativă pentru construcția Sfântului Lăcaș!

În cadrul vizitei, părintele Blagocin s-a documentat cu mersul lucrărilor de construcție a Bisericii din localitate, care a început în anul 2003, la inițiativa creștinilor din sat doritori să-și ridice propriul lăcaș de cult! Lotul pentru construcția Bisericii a fost ales destul de reușit, acesta învecinându-se atât cu instituțiile de menire socială din localitate ca Primăria sau Grădinița, cât și cu Cimitirul satului! Până la moment, cu propriile puteri, creștinii ortodcși au reușit ridicarea Sfântului Lăcaș și acoperirea acestuia cu tablă! Pentru acest an, sunt programate lucrările de tencuire interior, instalarea geamurilor și a ușilor!
La rândul său, părintele Blagocin a ținut să le mulțumească din tot sufletul acestor oameni, care cu multă râvnă și dragoste au ridicat și doresc să ducă la bun sfârșit lucrările de zidire a Bisericii! Totodată, părintele le-a promis toată susținerea și ajutorul la finisarea lucrărilor cu sfaturile, îndreptările și recomandările necesare, luând în considerație experiența bogată acumulată la mănăstirea ”Nașterea Maicii Domnului” din s. Curchi. S-a decis să se purceadă la pregătirea actelor necesare pentru înregistrarea Sfântului Lăcaș și a comunității nou formate!
De asemeni, au fost vizitate Bisericile ”Adormirea Maicii Domnului” din s. Donici și Biserica ”Sf. M. Mucenic Gheorghe” din s. Camencia, unde părinții au primit mai multe sfaturi practice pentru întreținerea corectă a Sfintelor Lăcașe de cult!
Biroul de Presă a Blagociniei de Orhei