Preşedintele statului Peru: Moartea lui Osama bin Laden, primul „miracol” după beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

0
789
Preşedintele statului Peru: Moartea lui Osama bin Laden, primul „miracol” după beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

Moartea lui Osama bin Laden, care reprezenta „încarnarea răului”, constituie „primul miracol” al Papei Ioan Paul al II-lea, beatificat duminică la Roma, a apreciat luni Alan Garcia, preşedintele statului Peru, o ţară catolică, relatează AFP. „Primul său miracol a fost retragerea din această lume a încarnării răului, a încarnării crimei şi urii”, a declarat şeful statului, în cursul unei deplasări în regiunea Cuzco (sud-est).
„În aceeaşi zi în care a avut loc beatificarea sa, ne-a adus vestea că cel care a instigat la explozia turnurilor şi clădirilor nu mai este pe această lume; sperăm că infamia şi ura vor dispărea odată cu el!”, a continuat Garcia. „Cred că este un prim miracol al lui Ioan Paul al II-lea, proclamat preafericit”.
„Sperăm că prin căderea sa (a lui bin Laden), această grupare care vrea să propage terorismul în lume îşi va pierde orice importanţă”.
Preşedintele peruan, aliat politic al Statelor Unite, a apreciat că „marea veste” a morţii lui ben Laden ar trebui „să îl facă fericit pe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi să îl legitimizeze pe fostul preşedinte George W. Bush, care a luat decizia de a-l ataca pe ben Laden”.

www.gandul.info