Conferință „Diferența între Icoană și Idol din perspectivă biblică”

0
908

Conferință „Diferența între Icoană și Idol din perspectivă biblică”

Ieri, 26 mai 2011 în incinta Academiei de Teologie ortodoxă din Chișinău s-a desfășurat conferința cu tema: „Diferența între Icoană și Idol din perspectivă biblică”. Învitații conferinței au fost: Ieromonah Petru Pruteanu, prot. mitrofor Iulian Rață și D-l Mihai Costandachi. A luat început conferința prin cântarea: „Hristos a înviat din morți” în jurul orei 18 și 10 minute. Începutul conferinței se părea destul de încordat, mai ales că Ierom. Petru Pruteanu a declarat că va începe cu un mic examen.

Dar examenul nu era decât doar numai cu numele, pentru că s-a dovedit a fi spre folosul celor din sală. Pentru că a fost exact ca la un examen prin faptul că s-a început cu întrebări-răspunsuri în baza practicilor și situațiilor trăite. După această serie de întrebări și răspunsuri a urmat practic baza întregii conferințe. Discursul a fost susținut de Ierom. Petru Pruteanu și încheiat de Mihai Costandachi. Pe parcursul întregii conferințe sa simțit duhul dragostei și a adevărului din întreaga noastră ortodoxie. Despărțirea nu se dădea aprobată și totuși în jurul orei 21 și 30 minute a fost necesară încheierea prin cântarea „Luminează-te, luminează-te …”.

Să ne ajute bunul Dumnezeu la cât mai multe din aceste întâlniri constructive sufletești și de zidire intelectuală teologică.

Vitalie Mereuțanu

Magistru în Teologie