Ţările care marchează astăzi Ziua Internaţională a Femeii sutn şi cele mai abuzive faţă de femei

0
878
Ţările care marchează astăzi Ziua Internaţională a Femeii sunt şi cele mai abuzive faţă de femei

Statistica de mai jos, ar fi cazul să ne îndemne nu la a serba ziua de 8 martie, ci la a încerca de a schimba situația tristă a femeii! De fapt, dacă femeia ar încerca să nu-și piardă rolul său în societate – cel de mamă și soție, lucrurile la sigur ar sta altfel!Ce facem, marcăm zile, sau încercăm să corectăm situația?

Astăzi ziua de 8 martie este sărbătoare legală în următoarele ţări: Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, China, Cuba, Georgia, Guinea-Bissau, Eritrea, Kazahstan, Kârgâzstan, Laos, Madagascar (doar pentru femei), Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam şi Zambia. Acestea sunt şi ţările în care femeile sunt supuse la cele mai rele tratamente, notează realitatea.net.
Republica Moldova asigură carne vie pentru întreaga Europă şi America, traficul atingând cote aşa de alarmente, încât a ajuns să fie nevoie să fie luat în discuţie la nivel înalt. Rusia deţine recordul privind numărul de femei care mor în urma violenţei conjugale, iar în Afganistan fetele şi femeile care merg la şcoală sau la serviciu neînsoţite de o rudă parte bărbătească îşi pun viaţa în pericol.
Cambodgia e renumită pentru turismul sexual cu copii, iar în China femeile muncesc 16 ore pe zi, şase zile pe săptămână.