Protest împotriva legii anti-discriminare

0
759
Protest împotriva legii anti-discriminare

În faţa Palatului Republicii s-au adunat în semn de protest sute de cetăţeni ai Republicii Moldova, printre care şi mulţi clerici şi credincioşi ortodocşi, dar şi reprezentanţi ai altor confesiuni din Moldova.
Scopul protestului este sensibilizarea opiniei publice referitor la legea anti-discriminare, care include sintagma „orientare sexuală” şi care odată acceptată de către parlament ar da drepturi minorităţilor sexuale.
Legea dată a fost aprobată de către Guvern la 17 februarie, iar în prezent aflându-se în Parlament aşteaptă să fie luată la ordinea zilei. Protestul a fost organizat de către Alianţa pentru Salvarea Familiilor din Moldova, care a înmânat demnitarilor un plic cu declaraţii prin care îşi manifestă dezacordul faţă de aprobarea acestei legi. Astfel, o familie cu doi copii înmânau aceste plicuri deputaţilor la intrare în Palatul Republicii. Acesta a fost un prim protest de proporţii mici care vrea să trezească conştiinţa demnitarilor spre apărarea valorilor morale, iar în cazul în care nu se va auzi glasul acestor protestatari, se promite organizarea unui protest cu zeci şi chiar sute de mii de participanţi.
Este îmbucurător faptul că printre legislatorii Republicii Moldova se numără şi persoane care conştientizează pericolul pe care l-ar atrage după sine aprobarea acestei legi aşa zisă anti-discriminare.