Patriarhul Chiril sărbătoreşte 35 de ani de la hirotonia în treapta de arhiereu!

0
847
Patriarhul Chiril sărbătoreşte 35 de ani de la hirotonia în treapta de arhiereu!

35 ani s-au împlinit luni, din ziua în care Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Chiril a a fost hirotonit în treapta de episcop. Cu această ocazie, Prea Fericirea Sa a slujit Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite în Catedrala „Hristos Mântuitorul”!
Actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse a fost hirotonit episcop de Viborg la 14 martie 1976. Iar în februarie 2009 a fost înscăunat ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse. Astfel, calea Sa de la episcop la ierarh, a fost de 33 ani. „Am dorit să devin preot din copilărie. Îmi amintesc, pe când aveam trei sau patru ani iubeam acasă să „slujesc”, fiind îmbrăcat în haine special pentru mine cusute. Pe la 6-7 ani, puteam deja fără greșeli să săvârșesc o litie sau un moleben” – mărturisește Patriarhul!
„Mergerea la Biserică pentru mine a fost întotdeauna o bucurie, şi eram foarte supărat pe părinţi, dacă ei nu mă luau cu ei, considerând că participarea prea deasă la slujbe la o vârstă fragedă pentru un copil poate fi obositoare”, – și-a amintit într-un interviu Patriarhul Moscovei și a Întregii Rusii!

www.interfax-religion.ru
trad. www.ortodoxia.md