Patriarhul Chiril îndeamnă tinerii să citească mai mult și să stea mai puțin la televizor sau pe Internet

0
765
Patriarhul Chiril îndeamnă tinerii să citească mai mult și să stea mai puțin la televizor sau pe Internet

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill consideră că Rusia este datoare să împiedice eliminarea cărților din viața omului de către Internet sau TV.
Dacă se întâmplă acest lucru, „vor suferi în primul rând copiii și tinerii”, – a spus Patriarhul, vorbind luni copilașilor din internate și case de copii. Patriarhul crede că: „Televiziunea şi Internetul fără citit sărăcește personalitata, o face mai dependentă de mass-media. După cum a menţionat Prea Fericirea Sa, „oamenii de astăzi obţin informaţiile lor nu din cuvânt, ci din chip”. El este convins că părinţii, instituţiile de stat, Biserica, societatea ar trebui să ajute oamenii din copilărie pentru a învăţa cum să aleagă corect o carte.
„O carte înțeleaptă ne ajută să devenim mai inteligenți. O carte bună ne ajută să fim buni. O carte proastă, o revistă proastă, dar atrăgătoare prin ambalaj – strălucitoare, atractivă, cu fotografii vii – nu poartă în sine nici un conţinut care ne-ar ajuta pentru a deveni fie mai inteligenț sau mai buni!” – a subliniat Patriarhul.

www.interfax-religion.ru
trad. www.ortodoxia.md