Mii de persoane vor manifesta pentru viaţă în Peru

0
757
Mii de persoane vor manifesta pentru viaţă în Peru

Maternitatea este ceva pozitiv – departe de o experienţă frustrantă sau negativă. Aceasta este certitudinea pe care susţinătorii mişcării pro-life din Peru doresc să o promoveze în cel de-al cincilea marş anual pentru viaţă şi familie ce marchează Ziua Nenăscutului. Tema acestui an este „Fiecare zi contează”, iar marşul se va desfăşura sâmbătă, 26 martie.
Neldy Mendoza, director al echipei responsabile de marş, a explicat că evenimentul caută să creeze o atmosferă de respect şi apreciere pentru viaţă, generând o atitudine favorabilă faţă de nenăscuţi şi faţă de maternitate, pentru ca aceasta din urmă „să fie văzută ca ceva bun, pozitiv, şi nu ca ceva negativ şi frustrant pentru o femeie”. „Dacă vedem copilul ca un dar şi maternitatea ca ceva grandios, toate eforturile vor fi îndreptate spre protejarea vieţii şi familiei”, a susţinut ea. În eveniment sunt implicate asociaţii civice, culturale şi artistice, precum şi municipalităţi, instituţii educative, clinici medicale, uniuni artizane, companii private şi instituţii ce lucrează cu copii, tineri, femei şi familii.
Vorbind despre numărul anual de avorturi în lumea întreagă, Mendoza a spus: „A ucide este un act de violenţă, şi astfel societatea devine tot mai violentă. Dacă nu îi apărăm pe cei lipsiţi de apărare, cum ne putem gândi că promovăm pacea, protejarea celor bătrâni şi a copiilor?”