Liderii musulmani și evrei din Europa se coalizează împotriva majorității

0
755
Liderii musulmani și evrei din Europa se coalizează împotriva majorității
Liderii musulmani şi evrei, reuniţi la Paris luni, 7 martie 2011, şi-au exprimat „hotărârea să se alăture împotriva ascensiunii partidelor politice de extremă dreaptă, rasiste şi xenofobe, în Europa”.
Într-o declaraţie lansată luni seara, Comitetul de coordonare a evreilor europeni şi liderii musulmani au descris ca fiind „inacceptabilă tolerarea partidelor de dreapta”, şi au tras un semnal de alarmă vizavi de „pericolul în creştere” care pândeşte minorităţile etnice religioase din întreaga Europă.
Comitetul „şi-a exprimat şi îngrijorarea cu privire la poziţiile recente avute de liderii europeni, inclusiv de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, cancelarul german Angela Merkel şi primul-ministru britanic David Cameron despre esecul multiculturalismului” .
Reuniunea Comisiei, de la Paris, a fost iniţiată de către Fundaţia pentru Înţelegere Interetnică (FFEU), cu sediul la New York, de Consiliul Mondial Musulman pentru Relaţii Interreligioase (WCMIR) si de Congresul Mondial Evreiesc (WJC).
Ea s-a înscris, afirmă comunicatul, in continuarea primei reuniuni anuale a liderilor musulmani şi evrei europeni, care a avut loc la Bruxelles în decembrie anul trecut.
Membrii Comitetului – printre care lideri ai comunităţii din Belgia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Statele Unite – au anunţat că vor lansa o serie de evenimente publice în capitalele europene , în data de 9 mai 2011, Ziua Europei.
Ele îşi exprimă „teama faţă de ascensiunea partidelor extremiste şi xenofobe în Europa” şi au declarat că „este total inacceptabil” faptul că multe dintre aceste partide au fost acceptate în mod tacit ca parteneri în guvernele de coaliţie.
„Orice atac împotriva unuia este un atac împotriva noastră a tuturor”, au avertizat ei.