ÎPS Andrei Andreicut este noul Mitropolit al Clujului

0
724
ÎPS Andrei Andreicut este noul Mitropolit al Clujului

În ziua de 18 martie 2011, în Sala Sinodală din Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședinta Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru alegerea ierarhului titular în scaunul vacant de mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.
Biroul de presa al Patriarhiei Romane, ne informeaza ca Sfantul Sinod l-a ales prin vot secret, cu 29 de voturi din 46 exprimate, pe Inaltpreasfintitul Parinte Andrei Andreicut in scaunul vacant de Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Preasfintitul Parinte Irineu Bistriteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, a obtinut 17 voturi.
Ceremonia de intronizare a noului Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului va fi oficiata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in Catedrala Mitropolitana cu hramul Adormirea Maicii Domnului din municipiul Cluj-Napoca, in ziua de 25 martie 2011, la sarbatoarea Bunei Vestiri.