În primele zile ale Postului Mare, Patriarhul a reamintit consecințele periculoase ale descurajării și lenii!

0
743
În primele zile ale Postului Mare, Patriarhul a reamintit consecințele periculoase ale descurajării și lenii!

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill a rugat creștinii ortodocși să muncească mai mult și să nu dispere. „De îndată ce oamenii au început să elibereze mai mult timpul său, în locul orelor de muncă a venit trândăvia. Lenea – nu este o vacanță. Lenea – nu restabilește puterea. Lenea – este un joc gol, o petrecere zădarnică a timpului” – a spus Sanctitatea Sa luni, după Serviciul Divin, din prima săptămână a Postului Mare, în Catedrala „Sfânta Treime” a Mănăstirii Danilov.
Potrivit Sanctității Sale: „Porunca biblică de a lucra – este porunca care determină modul de viață a omului, în condițiile în care sa pomenit întreaga lume, toată omenirea, întregul univers – prin căderea în păcat”.
Inima omului „nu suportă goliciunea, astfel, în sufletul unui om care trândevește intră un duh periculos pentru suflet și adesea și pentru trup”.
„Intră gândurile rele, şi după ele – cuvinte rele, pentru că de cele mai dese ori din lene, începem a bârfi, a vorbi înzădar uitând că pentru fiecare dintre acestea vom da un răspuns în fața Domnului. Deseori lenea duce la faptul că vorbele goale, încep să umple cu ură sufletele noastre față de apropiații noștri, prietenii sau colegii de serviciu”, – afirmă Patriarhul Kiril.
Prea Fericitul consideră că, o persoană care trăieşte cu credinţa în Dumnezeu, plin de nădejde față de Creatorul său, „are forţa interioară de a face totul, pentru a rezolva problemele apărute înainte lui, în contrast cu cei care s-au lepădat de credinţă şi și-au pierdut nădejdea în Dumnezeu. Astfel de persoane nu sunt predispuse la sentimente de deznădejde.”
„Duhul de descurajare – este forţa negativă care distruge integritatea vieţii umane. Lipsa de voință şi puterea de a face ceva sunt incompatibile. Atunci când lipsa voinței și lenea acaparează societăți şi naţiuni – astfel de popoare vor înceta să mai fie viabile” – a încheiat Patriarhul Kiril.

www.interfax-religion.ru
trad. www.ortodoxia.md