În Congresul SUA au început audierile cu privire la problema radicalizării comunităţii islamice din State

0
659
În Congresul SUA au început audierile cu privire la problema radicalizării comunităţii islamice din State

În Congresul Statelor Unite ale Americii, la 10 martie au început audierile cu privire la problema radicalizării comunităţii islamice americane, audieri iniţiate de către Peter King, transmite CWN. „Am spus în mod repetat că marea majoritate a musulmanilor americani – sunt niște americani remarcabili, care au contribuit foarte mult la bunăstarea ţării noastre. Dar există fapte pe care nu le putem ignora” – a declarat Peter King! De exemplu, datele sondajului arată că 15% dintre americanii musulmani de sex masculin, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 ani sunt gata să sprijine atacurile teroriste. Acest segment al societăţii, „Al-Qaida” încearcă să-l recruteze.
„Într-adevăr, există unele persoane, inclusiv unii musulmani, care sunt extremişti militanți. Cu toate acestea, sunt doar anumite persoane, dar nu întreaga comunitate”, – ia reproșat lui King, congresmanul Keith Ellison, musulman de religie. „Atunci când comit acte de violență, vina se aplică întregii comunități. Această abordare se bazează pe stereotipuri și respectiv este contraproductivă” – crede Ellison.
Republicanul Bernie Thompson, care au participat la audieri, a spus ca pur și simplu nu poate să nu-și puie întrebarea „cum discuțiile legate de aceste audieri vor fi primite de către comunitatea musulmană şi cum ar putea fi utilizată de către cei care încearcă să ridice o nouă generaţie de sinucigași teroriști”.
M. Zuhdi Djasser, care face parte din Forumul islamist din Statele Unite ale Americii, musulman de religie, militant împotriva a ceea ce el numește „islamism” susține că: „Cursul de radicalizare a islamului, care se observată în Statele Unite în ultimii doi ani, crează mari dificultăţi pentru cei care spun, imperturbabil, că în America musulmanii nu au nici o problemă cu radicalismul”!

www.sedmitza.ru
trad. www.ortodoxia.md